איך להדליק מנגל

איך להדליק מנגל פחמים?

להדליק מנגל פחמים זו משימה פשוטה ולא צריך להראות כמו אדם קדמון שבנה מדורה ונלחם להדליק בה אש.
יש המון שיטות ודרכים להדליק מנגל וכל מי שתשאלו יגיד לכם שהשיטה שלו הכי טובה, אז ריכזנו לכם את כל השיטות שיעזרו לכם להבעיר פחמים במנגל, כולל המלצה שלנו לכל אחת מהשיטות וכמובן, איך להדליק מנגל בקלות ובדרך הכי טובה ומהירה.

יש 6 דרכים נפוצות להדליק את הפחמים במנגל שלכם:

מדליק פחמים נוזלי

מדליק פחמים נוזלי

אותו בקבוק וותיק שמכיל חומרי בעירה, כמו נפט.
מתיזים מעט מדליק נוזלי על הפחמים ומדליקים.
היתרון – זה קל ומהיר להדליק
החסרונות – משאיר טעם לוואי, ריח לא נעים לאוכל, אסור למאכל, מסוכן ועלול להצית שריפה.
המלצה שלנו: לא, ממש לא! שנות ה-80 עברו, הגיע הזמן שגם המוצר הזה יעבור מן העולם.


מדליק פחמים מוקשה

מדליק פחמים מוקשה

אותן קוביות לבנות שנראות כמו קלקר הן למעשה חומר בעירה סינטטי, שעשוי מכימיקלים.
מניחים מספר קוביות בתוך ערימה של פחמים, מדליקים אחת או שתיים מהן (השאר ידלקו בעזרת קצת רוח), מחכים כמה דקות עד שהקוביות התאדו והגחלים נדלקו.
היתרון – זה קל ומהיר להדליק, פחות מסוכן ממדליק נוזלי.
החסרונות – מכיל כימיקלים שאתם לא רוצים באוכל, עלול להשאיר טעם לוואי וריח לא נעים לאוכל אם חומר הבעירה לא התאדה לגמרי.
המלצה שלנו: לא, גם שנות ה-90 עברו וגם המוצר הזה כדאי שיעבור מן העולם.

פחמים דחוסים להדלקה מהירה

פחמים דחוסים הדלקה מהירה

פחמים דחוסים שנראים כמו לבנים קטנות ומכילים בתוכם חומרי בעירה סינטטיים, כמו במדליק פחמים מוקשה.
מסדרים את הפחמים בערימה, זורקים גפרור בוער, מחכים כמה דקות, עד שחומרי הבעירה מתאדים והמנגל דולק.
היתרונות – הכי קל ומהיר להדליק, פחות מסוכן ממדליק נוזלי.
החסרונות – מכיל כימיקלים, משאיר טעם לוואי וריח לא נעים לאוכל אם חומר הבעירה לא התאדה לגמרי (ולוקח זמן עד שכל החומר מתאדה).
המלצה שלנו: לא, גם שנות ה-2000 עברו וגם המוצר הזה צריך שיעבור מן העולם.
אל תשתמשו בפחמים דחוסים משום סוג, בטח לא עם חומרי בעירה, רק פחמים טבעיים, רצוי מעצי הדר או זית.

מדליק פחמים מוקשה מחומרים אורגניים

מבעיר פחמים אורגני

נראה דומה לקוביות קלקר הלבנות אבל בצבעים אדום או חום, עשוי מחומרים אורגניים, ללא כימיקלים, שמספקים בעירה יציבה, אבל לא חזקה.
מניחים מספר קוביות בתוך ערימה של פחמים, מדליקים אחת או שתיים מהן (השאר ידלקו בעזרת קצת רוח), מחכים כמה דקות והגחלים נדלקו.
היתרונות – זה קל ומהיר להדליק, לא מכיל רעלים.
החסרונות – מחיר גבוה יחסית לכל שאר האופציות, צריך הרבה קוביות של מדליק – אם יש לכם מנגל גדול, חבילה אחת לא תספיק.
המלצה שלנו: אם אתם מחפשים דרך קלה אבל לא זולה – זאת אופציה מומלצת בשבילכם.

שמן בישול ונייר סופג

שמן בישול ונייר מגבת סופג

החומרים הכי פשוטים שיש לכולנו בבית ובדרך כלל גם כשיוצרים למנגל בחוץ.

הדרך הפשוטה

בונים ארובה או פירמידה מהפחמים, לוקחים נייר סופג או נייר טואלט ומקמטים לכדורים קטנים (או פרחים – העיקר שלא יהיה הדוק) מרטיבים את הניירות היטב בשמן בישול, עד שספוג היטב ומניחים בתחתית הארובה ובין הפחמים.
מדליקים את הניירות ומניחים עליהם פחם (כדי שלא יעופו ברוח), מחכים כמה דקות (אפשר לנפנף אם אין רוח) והמנגל מוכן.

ארובת פחמים

הדרך של הסטקיות – עם פח או קופסאת שימורים

במקום לבנות ארובה, לוקחים קופסאת שימורים גדולה (פח זיתים למשל), פותחים אותה משני הצדדים ומחוררים את החלק התחתון שלה, מצדדי הקופסא (הופ! יש לנו ארובה!). מסדרים שכבות של נייר ספוג בשמן ופחמים ומדליקים מהחלק התחתון. מנפנפים כדי להאיץ את ההדלקה בתוך הארובה עד שהגחלים לוהטות ומפזרים במנגל (זהירות – זה חם!).
היתרון – זול, חומרים נפוצים, לא מכיל רעלים, בלי טעם או ריח לוואי.
החסרונות – לוקח קצת יותר זמן.

המלצה שלנו: לכו על זה! לוקח קצת זמן, אבל ארובה או פירמידה זו דרך מעולה להדליק מנגל.

מבער גז (ברנר)

ברנר להדלקת פחמים

מיכל המכיל גז דליק בלחץ, שמתנדף במהירות.
מסובבים ברז, לוחצים על הדק הפעלה, הגז משתחרר ומדליקים את המבער עם מצית. ישנם מספר סוגי מבערים: מיכל בלבד או מיכל הכולל ידית אחיזה להרחקת מקור החום מהיד שהוא עדיף מבין השניים.
יוצרים ערימה של פחמים, מדליקים את המבער ומעבירים את הלהבה על הפחמים עד שהם נדלקים.
היתרונות – זה קל ומהיר להדליק, לא מכיל רעלים (הגז מתנדף מיד).
החסרונות – מסוכן, מחיר גבוה יחסית לכל שאר האופציות, עלות של מבער גז נעה בין 80 ₪ ל-200 ₪.

המלצה שלנו: הדרך הכי קלה ומהירה להדליק מנגל, אבל לא זולה – משקיענים? בדיוק בשבילכם!

לסיכום

קנו פחמים מעץ טבעי, תצטיידו בשמן בישול ונייר סופג, תתרגלו את שיטת הארובה או הפירמידה ואם בא לכם ממש להשקיע, או שאתם עושים הרבה מנגל עם פחמים – תקנו לכם מבער גז או ארובה מקצועית, גדולה, עם ידית ותא תחתון נפתח.

תהנו!