איך להכין ראב

איך להכין ראב

אנחנו אוהבים להכין ראב משלנו כל פעם שאנחנו מכינים את הבשר לגריל. ככה אנחנו יודעים בדיוק מה יש בפנים, מה אין (למשל מונוסודיום גלוטמט) ובעיקר לשחק עם הטעמים כמו שאנחנו אוהבים.

למשל, אם האורחים נהנים מאוכל חריף, אנחנו יכולים להוסיף פלפל ותבלינים כדי להעלות חריפות. מצד שני, אם נכין לילדים או למישהו שסולד מאוכל חריף, נוסיף את המרכיבים המתוקים כדי שהם יוכלו ליהנות.

אז איך מכינים ראב? זה כל כך קל ופשוט שלא תאמינו.
כל ראב מורכב משלושה אלמנטים: הראב הבסיסי, החריפות והטעמים שנרצה להוסיף.
אחרי שנכין את הראב הבסיסי, נוסיף לו חריפות לפי הטעם ותבלינים כיד הדימיון ויש לנו ראב משלנו.

ראב בסיסי

ראב בסיסי מתחיל מחמשת המרכיבים הבסיסיים האלה:

¼ כוס מלח.
¼ כוס סוכר חום (דמררה).
¼ כוס פפריקה (רצוי פפריקה מעושנת אבל גם רגילה הולך).
1 כף אבקת שום.
1 כף אבקת בצל.

פשוט לערבב היטב את כל המרכיבים יחד ויש לנו ראב בסיסי מצוין.

אמנם אפשר להשתמש בראב כמו שהוא, אבל זה רק הבסיס, וכל הרעיון הוא לקחת את הראב לכל מיני כיוונים, על ידי הוספה של חריפות ותבלינים שאנחנו מתחברים אליהם ולמעשה להכין ראב משלנו.


החריפות: ראב פיקנטי או חריף

אם אנחנו רוצים להוסיף לראב שלנו קצת יותר פיקנטיות, נוסיף לראב הבסיסי 3 כפות של פלפל שחור גרוס.

אם אנחנו בעניין של ראב ממש פיקנטי ואפילו חריף, נוסיף 1-2 כפיות (לא כפות, זה חריף אש) של פלפל קאיין או פפריקה חריפה.

פלפל קאיין
זהירות חריפות לפניך!

אפשר לשחק עם הכמויות של הפלפל השחור (שמוסיף פיקנטיות) ופלפל קאיין (שמוסיף חריפות חזקה וצריבה) לפי הטעם שלכם.

הטעמים: פה מתחבא הקסם

כשזה מגיע לטעמים, כל אחד בוחר את הכיוון והטעמים שאליהם הוא מתחבר.
הנה כמה דרכים טובות להתחלה שיתנו לכם כיוון ויעזרו לכם להגיע למתכון הסודי שלכם.

ראב אסייתי

אם אנחנו רוצים ראב עם טעמים וניחוחות מהמזרח הרחוק, נוסיף לראב הבסיסי:|
2 כפיות אבקת קארי, 1 כפית זנגוויל (אבקת ג'ינגר) או 1 כפית אבקת כמון.

גראם מסאלה

ראב ים תיכוני

אם אנחנו רוצים ללכת יותר בכיוון של ים תיכוני, פשוט נוסיף לראב הבסיסי כמה טעמים ים תיכוניים.
יש הרבה אופציות שיתנו לראב שלכם טעם ים תיכוני:

הראשונה, ים תיכוני עדין – נוסיף 2 כפיות של אבקת שומר ו-2 כפיות של אבקת רוזמרין.
השניה, ראב ים תיכוני/ישראלי – נוסיף 1 כפית אבקת כמון, 1 כפית גרגרי כוסברה (אפשר להחליף בגרגרי חרדל) טחונים ו-1 כפית אבקת קינמון.

שדרוגים – הכל הולך

ישנם עוד הרבה כיוונים ושדרוגים שתוכלו להוסיף לראב שלכם, אפשר לקחת את הראב לכיוון איטלקי עם 1-2 כפיות אורגנו.
אם אתם ממש רוצים להרחיק נסו קפה טחון אפילו אבקת קקאו.
קחו את הזמן, תריחו כל תבלין לפני שאתם מחליטים אם להוסיף אותו לראב הבסיסי או לא.

לסיכום

עכשיו כשהבנו כמה זה פשוט וקל להכין ראב, נשאר רק לשחק עם הטעמים, אל תפחדו מלנסות, קחו את הטעמים שאתם מתחברים אליהם, אתם לא צריכים ספר מתכונים, תוסיפו, תערבבו והכי חשוב – תהנו!

לבריאות!