בטטה על האש

בטטה על האש

בטטה על האש היא תוספת נהדרת לכל על האש, בעיקר אם אתם מארחים צמחוניים או ילדים, אבל לא רק.
בטטה עשירה בערכים תזונתיים, היא בריאה, מתקתקה ומשתלבת נהדר בכל ארוחה.
המתכון הבא הוא השיטה הכי קלה ומהירה להכין בטטה על האש – על גריל גז או מנגל.
תוכלו לשדרג אותו איך שתרצו או לגוון עם התבלינים שאתם אוהבים.

מתכון בטטה על האש

זמן הכנה: 1 hr
כמות: 4 אנשים
קלוריות:320

מרכיבים

  • 2 יחידות בטטות בינוניות – גדולות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מעושנת (מתוקה)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ¼ כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • מרתיחים את הבטטות בסיר למשך 20 דקות, עד שהבטטות מתרככות מעט (בודקים עם קיסם – הבטטה אמורה להיות קשה במקצת)
  • מוציאים את הבטטות מהסיר, מנגבים עודפי מים ומניחים לקירור. רצוי לשים במקרר למשך חצי שעה – שעה (מקל על החיתוך).
  • פורסים את הבטטות לפלחים לאורך הבטטה (לרבעים או שמיניות) – כל פלח ברוחב 2-3 ס"מ.
  • מניחים את פלחי הבטטה בקערה עמוקה, מזליפים עליהן שמן זית ותבלינים.
  • מערבבים בעדינות (זהירות לא למעוך) עד לכיסוי מלא של הפלחים בשמן והתבלינים.
  • מחממים את הגריל ל-180 מעלות ומשמנים את הרשת.
  • מניחים את הבטטות עם הצד החתוך (ללא הקליפה) כלפי מטה וצולים במשך 5 דקות.
  • הופכים את הבטטות – מניחים על הצד החתוך (השני – ללא הקליפה) וצולים במשך 5 דקות.
מומלץ לאכול עם רוטב צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו או קטשופ (לילדים).

לבריאות!