מתכון לחציל קלוי על האש במיונז או בטחינה, לפי טעמכם. מתכון קל ופשוט לשני סלטים מאוד אהובים ופופולאריים, שמנצל את היתרון של המנגל או גריל גז (למרות שאפשר להכין אותו גם על הכיריים או בתנור).
מתכון חציל במיונז / חציל בטחינה
זמן הכנה: 25mins
כמות: 600גרם
מרכיבים
1חצילמומלץ חציל גדול וקל משקל כי יש בו פחות נוזלים וגרעינים
2-3שיני שום כתושות
2כפותגדושות מיונז או 4-5 כפות טחינה מוכנה, לא גולמית
1כפיתמיץ לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
קולים את החציל בחום גבוה מכל הצדדים – עד שהוא התרכך לגמרי והקליפה מתקמטת וקצת שרופה (נותן טעם מדהים). כשהופכים את החציל על האש, מומלץ לחורר את הקליפה עם קיסם (3-4 חורים לא יותר) כדי שהחציל יוכל לשחרר אדים ונוזלים ולא יתפוצץ מהחום.
מניחים את החציל בצד כדי שיתקרר.
חוצים את החציל לשניים ובעזרת כף מרוקנים את התוכן שלו לקערה (הקליפה – לפח).
חותכים את החציל לחתיכות קטנות, או מערבבים ומועכים עם מזלג.
מוסיפים לקערה את השום, לימון, מיונז (או טחינה) וקצת מלח ופלפל.
מערבבים היטב ומניחים במקרר בקופסא סגורה.
הסלט נשמר טרי במקרר למשך יומיים-שלושה (בזכות הלימון), אבל לא מעבר לזה. מחפשים קיצור דרך?אחרי שחציתם את החציל לשניים, תנו לו להתקרר מעט, תמזגו עליו טחינה בנדיבות, קשטו בפטרוזיליה קצוצה והגישו.