חציל קלוי במיונז / בטחינה

מתכון לחציל קלוי על האש במיונז או בטחינה, לפי טעמכם.
מתכון קל ופשוט לשני סלטים מאוד אהובים ופופולאריים, שמנצל את היתרון של המנגל או גריל גז (למרות שאפשר להכין אותו גם על הכיריים או בתנור).

מתכון חציל במיונז / חציל בטחינה

זמן הכנה: 25 minutes
כמות: 600 גרם

מרכיבים

  • 1 חציל מומלץ חציל גדול וקל משקל כי יש בו פחות נוזלים וגרעינים
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות גדושות מיונז או 4-5 כפות טחינה מוכנה, לא גולמית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • קולים את החציל בחום גבוה מכל הצדדים – עד שהוא התרכך לגמרי והקליפה מתקמטת וקצת שרופה (נותן טעם מדהים).
    כשהופכים את החציל על האש, מומלץ לחורר את הקליפה עם קיסם (3-4 חורים לא יותר) כדי שהחציל יוכל לשחרר אדים ונוזלים ולא יתפוצץ מהחום.
  • מניחים את החציל בצד כדי שיתקרר.
  • חוצים את החציל לשניים ובעזרת כף מרוקנים את התוכן שלו לקערה (הקליפה – לפח).
  • חותכים את החציל לחתיכות קטנות, או מערבבים ומועכים עם מזלג.
  • מוסיפים לקערה את השום, לימון, מיונז (או טחינה) וקצת מלח ופלפל.
  • מערבבים היטב ומניחים במקרר בקופסא סגורה.
הסלט נשמר טרי במקרר למשך יומיים-שלושה (בזכות הלימון), אבל לא מעבר לזה.
מתכון חציל במיונז / חציל בטחינה
מחפשים קיצור דרך?
אחרי שחציתם את החציל לשניים, תנו לו להתקרר מעט, תמזגו עליו טחינה בנדיבות, קשטו בפטרוזיליה קצוצה והגישו.

לבריאות!