כבד עוף על האש

כבד עוף על האש

שיפודי כבד עוף על האש, רכים ונימוחים מבפנים,
בתיבול פשוט וקל ששומר על הטעם הטבעי של כבדי העוף.
קבלו מתכון מהיר להכנה על מנגל או גריל גז.

מתכון לכבד עוף על האש

זמן הכנה: 20 mins
כמות: 5 מנות
קלוריות:340

מרכיבים

  • 1 קילוגרם כבד עוף
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • ¼ כפית כמון טחון

אופן ההכנה

  • מנקים את כבדי העוף היטב.
  • משפדים את הכבדים על שיפוד מתכת רחב. השיפוד צריך לעבור לאורך כל הכבד (אפשר להפריד את שני החלקים של הכבד לשניים אם יותר נוח).
  • מניחים את כל השיפודים על מגש ומתבלים מכל הצדדים עם מלח, פלפל, וכמון (בערך ¼ כפית מלח ופלפל, את השאר שומרים לסוף).
  • מדליקים את המנגל או גריל גז על חום גבוה כדי להלהיט את הרשת ומשמנים אותה היטב, כדי שהכבד לא ידבק לרשת.
  • מניחים את שיפודי הכבד על הרשת ומנמיכים את האש לחום בינוני. המטרה היא שהכבד יקבל מכת חום ראשונית מהרשתות הלוהטות וימשיך להצלות על חום בינוני, במשך כ-4 דקות (עד שהחלק התחתון מלבין).
  • הופכים את השיפודים (רצוי לגלגל אותם ולא להרים באוויר ולהפוך) וצולים את הצד השני במשך כ-4 דקות.
  • כשהכבד מוכן, מורידים מהאש ומתבלים בשאר המלח והפלפל.

לבריאות!