כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

עוף בגריל הוא תמיד חביב הקהל. הטריק לקבלת עוף בגריל עם קרום טעים בחוץ, רך, עסיסי ומבושל באופן שווה בפנים, מורכב משני שלבים:
השרייה של העוף במרינדה (או מיץ לימון לממהרים) והתחלה בצליה על חום גבוה וסיום על חום נמוך.

קבלו מתכון קל ומהיר לכרעיים עוף בגריל, לארוחה מהירה, או כחלק מארוחה גדולה.

מתכון לכרעיים עוף בגריל גז או פחמים

זמן הכנה: 50 mins
כמות: 6 מנות

מרכיבים

  • 6 יחידות כרעיים עוף רצוי טרי
  • 1 יחידה לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כוס רוטב ברביקיו (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מניחים את חלקי העוף בקערה גדולה ומוסיפים מיץ מלימון שלם.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להשרייה למשך (לפחות) חצי שעה.
  • מוציאים ומנערים קלות את חלקי העוף, מניחים במגש ומורחים את העוף בשמן זית.
  • מתבלים ומעסים את העוף במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  • מניחים את חלקי העוף על אש גבוהה (בגריל גז) או ישירות מעל פחמים לוהטות (בגריל פחמים או מנגל), עם הצד של העור כלפי מטה וצולים במשך 8-10 דקות עד שהעור מקבל קראסט חום ויפה.
  • הופכים את חלקי העוף (הצד של העצם כלפי מטה) וצולים על אש גבוהה (בגריל גז) או ישירות מעל פחמים לוהטות, למשך 2-3 דקות.
  • בגריל גז - מנמיכים את הלהבות לחום בינוני-נמוך. בגריל פחמים מעבירים את הפחמים לצד. צולים בחום עקיף למשך 8-10 דקות.
  • בעזרת מברשת מורחים שכבה נדיבה של רוטב ברביקיו על חלקי העוף, בחלק העליון ובצדדים (לא הופכים את העוף) וממשיכים בצליה בחום נמוך למשך 5 דקות.

לבריאות!