למי מאיתנו זה לא קרה? אנחנו מזמינים חברים ומשפחה לארוחה על האש ואז מתחילים לשבור את הראש כמה (ואיזה) בשר לקנות, כדי שיספיק לכולם מצד אחד ומצד שני שלא ישארו יותר מדי שאריות.
אז ברור שאם מזמינים זוג חברים אין בעיה אבל מה קורה כשמדובר על הרבה אנשים?
אחד האתגרים כאשר מכינים בשר לכמות גדולה של אנשים הוא לדעת כמה בשר לקנות ואיך לקבוע את הכמות הנכונה.
בדיוק בשביל זה יצרנו בשבילכם מחשבון בשר – פשוט וקל!
יש לסמן אם יותר מרבע מכמות הבשר היא עם עצם (למשל כנפיים או צלעות טלה)
יש לסמן במידה ואוכלים נטו בשר