סחוג תימני ירוק

סחוג תימני ירוק (או אם תרצו זחוק) הוא חובה בכל בית תימני, ותמצאו אותו כמעט בכל בית ישראלי. הסחוג הירוק חריף מאוד ומספיקה כמות קטנה ממנו, כדי להוסיף טעם וחריפות לכל מאכל.
אצלנו הוא קבוע על השולחן כל פעם שעושים על האש ובחורף רבע כפית סחוג במרק תימני, היא התרופה הקבועה שלנו.

איך מכינים סחוג ירוק

הכנה של סחוג ירוק היא פשוטה ומהירה, ותמיד שווה להשקיע כמה דקות ולהכין אותו טרי, במקום סחוג מהסופר עם חומרים משמרים ותוספות של טעם וריח.

את המתכון הבא קיבלנו (בחרדת קודש) מסבתא של חבר, שושנה עליה השלום, תימניה אסלית, שהייתה מכינה סחוג ירוק בעזרת ה"מסחג" (אבן הכתישה-שחיקה המסורתית) עם הרבה אהבה וסבלנות, לפי מתכון שעבר במשפחה מדור לדור מעדן שבתימן ועד לכרם התימנים בתל-אביב.

ההבדל היחיד בין המתכון שלנו לסחוג ירוק הוא שאנחנו עצלנים וקצרים בזמן, אז אנחנו משתמשים במעבד מזון, אבל התוצאה היא לא פחות ממדהימה.
דגש חשוב: בזמן ההכנה רצוי לשים כפפות, מי שמתעסק עם פלפלים חריפים ללא כפפות, כדאי שיזהר שלא לגעת בפנים או לשפשף את העיניים, לפני שהוא שוטף ידיים היטב!


מתכון סחוג ירוק

זמן הכנה: 15 mins
כמות: 600 גרם

מרכיבים

  • 2 חבילות כוסברה טריה שטופות היטב
  • ½ כוס פלפלים סודנים יבשים (אדומים וקטנים)
  • 2 יחידות פלפלים ירוקים חריפים ללא גבעול
  • 1 יחידה ראש שום קלוף ומופרד לשיניים
  • 2 כפות שמן זית אפשר גם שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית חוויג’ למרק
  • ½ יחידה לימון סחוט למיץ

אופן ההכנה

  • משרים את הפלפלים הסודנים (האדומים) בכוס מים לפחות שעה (המהדרים ישרו לילה לפני). לפני שנכניס למעבד מזון – נשפוך חצי מכמות המים (שישאר חצי כוס פלפלים ברבע כוס מים)
  • מכניסים למעבד מזון, לפי הסדר הבא, את הפלפלים החריפים האדומים עם המים שנשארו בכוס, את הפלפלים הירוקים, השום, הכוסברה (אם אין מקום – מוסיפים בהדרגה) ואת התבלינים.
    טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את השמן ומיץ מחצי לימון.
    טוחנים ל-2-3 שניות נוספות (כדי לערבב היטב) והסחוג שלנו מוכן!

הסחוג נשאר טעים וחריף זמן רב במקרר, אז אל תתביישו להכין כמות.

לבריאות!