עוף שלם פתוח על האש

עוף שלם שטוח על הגריל (Grilled Spatchcock Chicken) זו הדרך הכי קלה להכין עוף בגריל בתוך שעה.

הטריק כאן הוא פשוט, אנחנו משטחים את העוף לצורת פרפר, כדי שייצלה באופן אחיד ובפחות זמן.
עם המתכון שלנו לעוף שלם פתוח על האש תקבלו עוף בגריל עסיסי, טעים ובמראה… הצגה!
זה לא מסובך כמו שזה נשמע, בואו תראו איך עושים את זה.

מתכון לעוף שלם פתוח על האש

זמן הכנה: 1 hour
כמות: 4 מנות
קלוריות:480

מרכיבים

  • 1 יחידה עוף שלם במשקל 1.5-2 קילו
  • 1 כף שמן זית (או שומן אווז)
  • 2-3 כפות תערובת תבלינים יבשה (פילדלפיה, קייג'ון, טוסקנה, גריל עוף – מה שאתם אוהבים)

אופן ההכנה

  • מניחים את העוף על החזה שלו, בעזרת סכין חדה או מספריים, חותכים את עמוד השדרה של העוף משני הצדדים ומסירים את עמוד השדרה (כדאי לשמור אותו למרק או ציר עוף).
  • הופכים את העוף ובעזרת הידיים לוחצים חזק על עצם החזה עד שמשטחים אותו (אתם אמורים לשמוע קראק)
  • מורחים על העוף את שמן הזית (או שומן אווז). מוסיפים את התבלינים ומורחים על העוף עד שכולו מכוסה בתבלינים. מניחים לתבלינים להיספג לפחות חצי שעה (אפשר לעשות זאת מראש ולתת לעוף לנוח עד יום במקרר כדי לתת לטעמים לחדור ולתבל את העוף).
  • מחממים מראש גריל גז לחום בינוני – 165 מעלות.
    אם ברשותכם קופסת עישון התחילו בחום גבוה עד שיוצא עשן והנמיכו את החום.
    אם אתם משתמשים בגריל פחמים, הדליקו פחמים בצד אחד של הגריל כדי ליצור שני אזורי חום – חום עקיף לבישול הראשוני וחום ישיר למשך 5-7 דקות אחרונות.
  • משמנים את רשת הצלייה ומניחים את העוף, עם העור כלפי מטה, על הגריל.
    לוחצים קלות על העוף כדי שיהיה שטוח וצמוד לרשת, מכסים את הגריל וצולים את העוף למשך 15-18 דקות.
  • הופכים את העוף (בזהירות..) וצולים במשך 15-18 דקות נוספות.
  • הופכים את העוף (עור כלפי מטה) ומניחים לצלייה בחום ישיר למשך 5-7 דקות:
    בגריל גל – מעל להבה בחום מקסימלי, בגריל פחמים – ישירות מעל הלהבות.
  • צולים את העוף (עור כלפי מטה) עד שהטמפרטורה הפנימית של העוף, בחלק העבה ביותר של הירך, מגיעה ל-75 מעלות.
  • מורידים את העוף מהגריל ומכסים חלקית בנייר כסף, כדי שינוח למשך 10 דקות.

לבריאות!