פוטטוס – מתכון פוטטו צ'יפס

פוטטוס – מתכון פוטטו צ'יפס

אין כמו פוטטוס צ'יפס קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים, כדי ליצור ארוחה מושלמת על האש.

עזבו אתכם מצ'יפס וטיגון, המתכון הבא הוא השיטה הכי קלה ומהירה להכין פוטטוס על האש, על גריל גז או בתנור.
המתכון שלנו לפוטטו צ'יפס הוא בגרסה הקלאסית, לדעתנו אלה פוטטוס טעימים בטירוף שאפשר לשדרג ולגוון בכל טעם שתרצו, אז תרגישו חופשי להציץ בסוף המתכון ולקבל כמה רעיונות לשדרוג.

מתכון פוטטו צ'יפס

זמן הכנה: 30 mins
כמות: 5 אנשים
קלוריות:120

מרכיבים

  • 5 יחידות תפוחי אדמה גדולים רצוי אדומים אבל לבנים יתאימו
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

  • שוטפים את תפוחי האדמה היטב וחוצים אותם לאורך - לפלחים של רבעים
  • מכניסים את פלחי תפוחי האדמה לסיר, מוסיפים מים שיכסו את תפוחי האדמה ומוסיפים את המלח.
  • מבשלים את תפוחי האדמה כ-15-20 דקות, עד שהם רכים כמעט לגמרי (אפשר לבדוק עם קיסם – עד שהקיסם חודר לתפוח אדמה על מעט התנגדות). לא לבשל יתר על המידה, שלא נקבל פירה.
  • שוטפים את תפוחי האדמה במים קרים, עד שיתקררו.
  • בעזרת מגבת או נייר ניגוב, מנגבים ומייבשים היטב את תפוחי האדמה עד שהחלק החיצוני יבש לגמרי.
  • מברישים את תפוחי האדמה עם שמן זית בנדיבות מכל הצדדים.
  • מחממים מראש את הגריל ל-180 מעלות ומשמנים את הרשת.
  • מניחים את תפוחי האדמה עם הצד החתוך (ללא הקליפה) כלפי מטה וצולים במשך 5 דקות.
  • הופכים את תפוחי האדמה - מניחים על הצד החתוך (השני - ללא הקליפה), מברישים עם עוד קצת שמן זית וצולים במשך 5 דקות.
  • הופכים את תפוחי האדמה – מניחים על הצד עם הקליפה וצולים במשך 2 דקות.
  • מורידים את הפוטטוס מהאש ונותנים להם להתקרר למשך 5-10 דקות.

מומלץ לאכול עם רוטב צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו או קטשופ (לילדים).


מתכוני פוטטוס משודרגים

ישנם אין ספור וריאציות ומתכונים לפוטטוס, כשההבדלים העיקריים ביניהם, הם צורת החיתוך של תפוחי האדמה, התיבול או הציפוי שעוטף אותם. אספנו לכם כמה הצעות לשדרוג, לפי הטעם שלכם.

פוטטוס כמו במקדונלדס

לאחר שבישלנו את תפוחי האדמה, נניח לקירור (בלי לייבש אותם) ונכין להם ציפוי.
לציפוי – מערבבים בקערה:
כוס קמח תירס או תפוחי אדמה, 2 כפות אבקת שום, 2 כפות אבקת בצל, 2 כפיות פפריקה מתוקה ומעט פלפל גרוס.

מטבילים ועוטפים את פלחי תפוח האדמה, אחד אחד, בתערובת עד שהם מצופים מכל הצדדים וצולים בהתאם למתכון.

פוטטוס פילדלפיה / טוסקנה / פרובנס

מיד כשמוציאים את הפוטטוס מהאש, פזרו בנדיבות תערובת תיבול פילדלפיה / טוסקנה / פרובנס
(אפשר גם לשלב ביניהן) על הפוטטוס ותנו להם להתקרר. (למתכונים של התערובות – מוזמנים להציץ בעמוד תערובות תבלינים לעל האש).

פוטטוס ברביקיו

אחרי שצולים את תפוחי האדמה מהצדדים החתוכים (כמו במתכון שלמעלה), מניחים על הצד עם הקליפה, מברישים עם רוטב ברביקיו בנדיבות את הצדדים החתוכים (ללא הקליפה) וצולים במשך 2 דקות.

פוטטו צ'יפס שילדים אוהבים במיוחד

מיד כשמוציאים את הפוטטוס מהאש, פזרו בנדיבות תבלין פיצה על הפוטטוס, תנו להם להתקרר וחכו לצעקה "פוטטוס טעימים בטירוף!" 😀

לבריאות!