פרגיות על האש

פרגיות על האש

פרגיות על האש זו מנה בסיסית וקלה להכנה, שתמיד מצליחה ויכולה להיות מנת פתיחה מעולה, לנישנוש ולילדים.
קבלו מתכון קליל לפרגיות על האש במרינדה קלה ופשוטה.
אם אתם מחפשים מתכון מהיר לפרגיות על האש – זה המתכון בשבילכם.

מתכון לפרגיות על האש

זמן הכנה: 12 mins
כמות: 6 מנות

מרכיבים

  • ½1 קילו פרגיות

למרינדה

  • 1 כוס שמן זית (לפעמים ½1 - תלוי בקערה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית גרגרי כוסברה כתושים

אופן ההכנה

  • מכינים את המרינדה: מערבבים היטב את השמן והתבלינים בקערה גדולה.
  • מנקים את הפרגיות מסחוס ושומן וחותכים כל פרגית ל-2 או 4 חלקים
  • משרים את הפרגיות במרינדה: מוסיפים את הפרגיות לקערה שבה הכנו את המרינדה, מכסים את כל הנתחים במרינדה ומעסים לתוך הבשר. אם המרינדה לא מספיקה כדי לכסות את כל הנתחים, מוסיפים שמן זית עד לכיסוי, ומערבבים היטב.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לספיגת הטעמים, לפחות חצי שעה, רצוי ל-6 שעות.
  • מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני הצלייה ומערבבים שוב.
  • צולים על המנגל או גריל גז בחום בינוני כ-2 דקות מעל צד.

לבריאות!