קבבוני טלה הם ללא ספק אחת המנות הכי פופלאריות בארץ – ולא רק על מקלות קינמון בחתונות.
קבלו מתכון מהיר, קל ופשוט לקבבוני טלה על האש, שכולם אוהבים.
מתכון קבבוני טלה
זמן הכנה: 28 minutes
כמות: 20 קבבוני טלה
מרכיבים
- 1 קילו בשר טלה טרי טחון
- 300 גרם שומן כבש/טלה טחון
- 3 בצלים בינוניים קצוצים דק (לקצוץ בסכין ולא במעבד מזון)
- 4 שיני שום כתושות
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק (לקצוץ בסכין ולא במעבד מזון)
- 1 כפית מלח
- ½ 1 כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- שמים בקערה בשר טלה טחון, שומן כבש/טלה, שום ופטרוזיליה.
- סוחטים את הבצל בידיים היטב, כדי להוציא ממנו נוזלים ומוסיפים לקערה.
- מתבלים את התערובת במלח, כמון ופלפל.
- מערבבים את כל החומרים ולשים היטב בידיים למשך כמה דקות עד לקבלת עיסה אחידה.
- בידיים רטובות, יוצרים קבבונים מאורכים (עובי של 2-3 ס"מ ואורך של 5 ס"מ).
- מניחים במקרר לשעה להתייצבות הטעמים.
- מוציאים את הקבבונים מהמקרר כחצי שעה לפני צלייה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
- צולים בצלייה ישירה על אש בינונית.
לבריאות!