קבב עיראקי

קבב עיראקי

קבב עיראקי, או קבב מזרחי כמו שחלק קוראים לו, הוא ללא ספק אחת המנות הכי פופלאריות בארץ.
אל תסתפקו בקבב קפוא מהסופר, זה מהיר, קל ופשוט להכין קבב עיראקי אסלי בבית.

מתכון לקבב עיראקי

זמן הכנה: 40 mins
כמות: 16 קבבים

מרכיבים

  • 1 ק"ג בשר עגל טרי טחון (פלדה, צלעות, צוואר)
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק (לקצוץ בסכין ולא במטחנה)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק (לקצוץ בסכין ולא במטחנה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1/2 כפית שום כתוש

אופן ההכנה

  • שמים בקערה בשר טחון, שומן כבש, שום ופטרוזיליה
  • סוחטים את הבצל בידיים, כדי להוציא ממנו נוזלים ומוסיפים לקערה
  • מתבלים את התערובת במלח, כמון ופלפל
  • מערבבים היטב את כל החומרים, לשים מעט בידיים כמה דקות עד לקבלת עיסה אחידה. (לא ללוש יותר מדי, כדי שהחלבונים לא יתפרקו)
  • בידיים רטובות, יוצרים קבבים מאורכים (עובי של 2-3 ס"מ ואורך של 10 ס"מ).
  • משחילים את הקבב על שיפודי מתכת (מומלץ שיפוד מתכת רחב ושטוח) ומהדקים היטב.
  • מניחים במקרר לשעה להתייצבות הטעמים.
  • מוציאים את הקבב מהמקרר כחצי שעה לפני צלייה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
  • צולים בצלייה ישירה על אש בינונית.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה ומגישים עם טחינה, עמבה וחמוצים

לבריאות!