רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי הוא הליווי המושלם לכל סטייק ובשר צלויים בגריל.
ישנן הרבה וריאציות שונות של הרוטב הירוק-הירוק הזה,
כל אחת מתהדרת בתואר "אותנטי" ו-"המקורי", עד שקשה לדעת מה נכון ומה יגידו הגאוצ'וס על הצ'ימיצ'ורי.
את המתכון הבא קיבלנו מחבר חצי ארגנטינאי וחצי אורוגוואי ומבחינתנו זהו המתכון המנצח.
מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי
זמן הכנה: 10 minutes
כמות: 500 גרם רוטב צ'ימיצ'ורי
מרכיבים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות חומץ יין אדום (חומץ בן יין)
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 פלפל צ' ילי אדום קצוץ דק (אם אין אפשר להשתמש בפלפל ירוק קצוץ דק)
- 3/4 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.
- מניחים בכלי סגור ומוסיפים שמן זית (אם צריך) עד לכיסוי.
- מאפשרים לרוטב לשבת לפחות רבע-חצי שעה, כדי לשחרר את כל הטעמים לשמן.
הצ'ימיצ'ורי נשמר במקרר למשך שבוע.
לבריאות!