שווארמה ביתית על האש

שווארמה ביתית היא אחת המנות הכי קלות להכנה, ממש לא צריך להיות שף ואם יש לכם גריל גז או מנגל, גם לא צריך אביזרים מיוחדים כדי להכין אותה.
אצלנו השווארמה הזו מככבת לעיתים קרובות ותכלס היא הרבה יותר בריאה, טעימה ונקייה מדוכן השווארמה שברחוב.
אז איך להכין שווארמה ביתית על האש?

 

מתכון שווארמה על האש

זמן הכנה: 30 mins
כמות: 6 מנות

מרכיבים

  • 2 קילו הודו נקבה או פרגיות הודו ללא העור - אם רוצים שווארמה עגל אז נתח שייטל.
  • 100 גרם שומן טלה טחון (מומלץ, אבל לא חובה)
  • 1 כף מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלין שווארמה מוכן (ללא מונוסודיום גלוטמט)

לחליפין אפשר להכין תבלין שווארמה בבית מ:

  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

  • מניחים את נתחי השווארמה בקערה גדולה.
  • מוסיפים את השומן, התבלינים והשמן לקערה ומערבבים היטב כדי שכל הנתחים יעטפו בתבלינים.
  • אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה-שעתיים כדי שכל הטעמים יספגו היטב.
  • מוציאים מהמקרר כמה דקות לפני הצלייה ומערבבים שוב.
  • צולים על המנגל או גריל גז בחום בינוני כ-5-7 דקות.
  • פורסים את נתחי השווארמה הצלויים דק דק ומניחים בתבנית אלומיניום.
  • מניחים את תבנית האלומיניום לחימום על רשת המנגל או הגריל לדקה-שתיים ומערבבים תוך כדי.
מתכון שווארמה על האש
מגישים עם פיתות/לאפות, חומוס, טחינה, סלט ירקות, חמוצים, עמבה, סחוג ובעצם – כל מה שמתחשק.

לבריאות!