מי שבעד חיסול השיפוד שירים את ידו!
אם תשאלו אותנו, זאת אולי המנה הכי ישראלית במנגל שלנו.
בינינו, מי לא אוהב שיפודי לבבות עסיסיים שמתפצפצים בפה?
קבלו מתכון לשיפודי לבבות עוף בתיבול מזרחי, קלאסי כמו שאפשר למצוא בכל שיפודיה.
מתכון שיפודי לבבות על האש
זמן הכנה: 30 minutes
כמות: 6 מנות
מרכיבים
- 1.5 קילו לבבות עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מנקים את לבבות העוף: עם סכין חדה, חותכים ומסירים את קצה הלבבות (החלק עם העור והשומן בקצה הלבבות). שוטפים את הלבבות במים קרים ומסננים לייבוש.
- משפדים את הלבבות על שיפודים (עדיף שיפוד מתכת, שצולה את פנים הלבבות). לא לדחוס יותר מדי על השיפוד, הלבבות צריכים להיות צמודים אחד לשני אבל לא דחוסים.
- מניחים את שיפודי הלבבות על מגש גדול, מוזגים שמן זית לשימון הלבבות ומתבלים בתנועות רחבות עם פלפל שחור, פפריקה וכמון (את המלח נוסיף בסוף).
- הופכים את השיפודים ומתבלים מכל הצדדים עד שהשיפודים מכוסים תבלינים.
- צולים בחום גבוה 3-5 דקות מכל צד.
- רגע לפני שמורידים מהגריל, מתבלים במלח לפי הטעם.
לבריאות!