שישליק הודו

שיפודי שישליק הודו במרינדה קלה ומהירה, ששומרת על הבשר עסיסי ונותנת מראה מגרה וטעם קלאסי (דומה לשווארמה הודו – רק בלי כל השומן הנוסף).
קבלו מתכון למנה פשוט מעולה, שכולם אוהבים – בעיקר הילדים.

מתכון לשיפודי שישליק הודו

זמן הכנה: 35 minutes
כמות: 10 שיפודים

מרכיבים

  • 1 קילו נתח הודו נקבה (נקרא גם שווארמה הודו נקבה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון טחון

אופן ההכנה

  • חותכים את נתח ההודו לקוביות – מומלץ לפרוס את הנתח לסטייקים קטנים לפני כדי לקבל קוביות אחידות ומניחים את קוביות ההודו בקערה או תבנית.
  • בקערה קטנה, או כוס, מערבבים את כל שאר המרכיבים היטב עד שמתקבלת מרינדה סמיכה.
  • מוזגים את המרינדה על קוביות ההודו ומערבבים היטב עד שכל הקוביות עטופות במרינדה.
  • מניחים במקרר לפחות חצי שעה כדי שכל הטעמים יספגו טוב
  • משפדים את קוביות ההודו על שיפודי מתכת (מומלץ) או שיפודי עץ שהושרו במים, חשוב להשאיר מרווחים בין הקוביות ולא לדחוס כדי לאפשר צלייה אחידה (אפשר להוסיף קוביות בצל ו/או עגבניה בין קוביות ההודו).
  • צולים על המנגל או גריל גז בחום בינוני כ-5-7 דקות, הופכים וצולים כ-5-7 דקות נוספות.

מתכון לשישליק הודו

לבריאות!