שיפודי שישליק הודו במרינדה קלה ומהירה, ששומרת על הבשר עסיסי ונותנת מראה מגרה וטעם קלאסי (דומה לשווארמה הודו – רק בלי כל השומן הנוסף).
קבלו מתכון למנה פשוט מעולה, שכולם אוהבים – בעיקר הילדים.
מתכון לשיפודי שישליק הודו
זמן הכנה: 35 minutes
כמות: 10 שיפודים
מרכיבים
- 1 קילו נתח הודו נקבה (נקרא גם שווארמה הודו נקבה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון טחון
אופן ההכנה
- חותכים את נתח ההודו לקוביות – מומלץ לפרוס את הנתח לסטייקים קטנים לפני כדי לקבל קוביות אחידות ומניחים את קוביות ההודו בקערה או תבנית.
- בקערה קטנה, או כוס, מערבבים את כל שאר המרכיבים היטב עד שמתקבלת מרינדה סמיכה.
- מוזגים את המרינדה על קוביות ההודו ומערבבים היטב עד שכל הקוביות עטופות במרינדה.
- מניחים במקרר לפחות חצי שעה כדי שכל הטעמים יספגו טוב
- משפדים את קוביות ההודו על שיפודי מתכת (מומלץ) או שיפודי עץ שהושרו במים, חשוב להשאיר מרווחים בין הקוביות ולא לדחוס כדי לאפשר צלייה אחידה (אפשר להוסיף קוביות בצל ו/או עגבניה בין קוביות ההודו).
- צולים על המנגל או גריל גז בחום בינוני כ-5-7 דקות, הופכים וצולים כ-5-7 דקות נוספות.
לבריאות!