תערובות תבלינים לעל האש

תבלינים לעל האש

תמיד אמרו לנו שמנגל טוב מתחיל בבשר טוב, אבל חשבתם פעם לעשות על האש בלי תבלינים? ברור שלא, כי התבלינים הם אלה שמדגישים את הטעם של הבשר, מוסיפים לו טעמים וניחוחות ויוצרים חוויה מושלמת.
תערובת תבלינים יבשה מוסיפה שכבת טעם לחלק החיצוני של הבשר ועוזרות לאטום אותו, למנוע ממנו להתייבש ולשמור אותו עסיסי.
רובנו נוסיף לבשר רק מלח ופלפל או שנשתמש בתערובת תבלינים לעל האש שקנינו בסופר.
אז למה להכין תערובות תבלינים בעצמנו ולא להשתמש בתערובת מוכנה מהסופר?
אז זהו, שרוב תערובות התבלינים המוכנות, מכילות, בנוסף לתבלינים, גם משפרי טעם כמו מונוסודיום גלוטמט, שאותו אנחנו ממש לא רוצים באוכל שלנו.
אז אפשר לקנות תערובות ללא מונוסודיום גלוטמט, אבל להכין תערובת תבלינים לעל האש בעצמכם זאת לא משימה מסובכת בכלל והכי חשוב, תערובת תבלינים ביתית הרבה יותר טעימה, בריאה וזולה.

אספנו לכם מתכונים של 18 תערובות תבלינים שישדרגו את הצלייה שלכם לרמה של שפים, כל התערובות המופיעות כאן הן ברמת הבסיס ולכל אחת תוכלו להכניס את השינויים וההעדפות שלכם לפי הטעם.

  1. בהרט
  2. חוויאג'
  3. ראס אל-חנות
  4. תערובת תיבול גריל קלאסית
  5. תערובת תיבול גריל מזרחי
  6. תערובת תיבול לשווארמה
  7. תערובת תיבול כפרי
  8. תערובת תבלינים פרובנס
  9. גראם מסאלה
  10. תערובת 4 התבלינים מהמטבח הקאריבי
  11. תערובת 5 התבלינים מהמטבח הסיני
  12. תערובת תיבול אסיאתית
  13. תערובת תיבול קארי
  14. תערובת תבלינים טוסקנה
  15. תערובת תיבול פילדלפיה
  16. תערובת תיבול צ’ילי
  17. תערובת תבלינים ברברה
  18. תערובת תיבול לימון ופלפל שחור

בהרט

תערובת תבלינים עיראקית (פירוש השם בהרט בערבית הוא "תבלינים") שמתאימה מאוד לקבב, קציצות בקר, עוף, הודו, דגים וירקות.

מרכיבים

2 כפות גרגרי פלפל שחור.
2 כפות פפריקה מתוקה.
2 כפות זרעי כוסברה.
2 כפות זרעי כמון.
4 מקלות קינמון.
1 כף גרגרי פלפל אנגלי.
1 כפית זרעי הל.
½ כפית שיני ציפורן.
½ כפית אגוז מוסקט טחון.

אופן ההכנה
טוחנים את כל המרכיבים היטב במטחנה, מכניסים לצנצנת וסוגרים היטב.


חוויאג'

תערובת תבלינים תימנית, שמתאימה לבשר, עוף וירקות

מרכיבים

6 כפות פלפל שחור טחון
6 כפות כמון טחון
4 כפות כורכום טחון
½ 2 כפיות הל טחון
2 כפיות כוסברה טחון

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

ראס אל-חנות

תערובת מרוקאית שתרגום השם שלה הוא "ראש החנות" המרוקאים טוענים שהתערובת מכילה עשרות תבלינים ולכן היא גאוותו של בעל חנות התבלינים. ראס אל-חנות מתאימה מאוד לקבב, קציצות בקר, עוף, הודו, דגים וירקות.

מרכיבים

4 כפות כמון טחון
4 כפות פלפל אדום חריף טחון
2 כפות פלפל אדום מתוק טחון
2 כפות גרגרי שומר טחונים
2 כפות גרגרי קימל טחונים
1 כף כורכום טחון
1 כף כוסברה טחונה
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פלפל לבן טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית אבקת ורדים
½ כפית זנגביל טחון
½ כפית קליפת אגוז מוסקט טחון
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית קינמון טחון

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

ראס אל חנות

תערובת תיבול גריל קלאסית

תערובת תיבול גריל היא אחת התערובות הכי פופולאריות בישראל ולרוב תמצאו אותה תחת השם "תערובת לעל האש", היא מתאימה לתיבול עוף, קציצות, הודו, ירקות ודגים.

מרכיבים

3 כפות פלפל שחור טחון גס
1 כף מלח
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל
1 כף כוסברה יבשה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית סוכר

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת תיבול גריל מזרחי

גרסה משודרגת לתערובת תיבול לגריל שמתאימה לנתחי בקר עם שומן, ובמיוחד לכבש.

מרכיבים

1 כף זרעי כוסברה
1 כף מלח גס
1 כף שבבי שום יבשים
1 כפית קינמון טחון
1 כפית זרעי הל שלמים
1 כפית זרעי כמון שלמים
2 שיני ציפורן
1 כפית גרגירי חרדל
½ כפית גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה
טוחנים את כל המרכיבים היטב במטחנה, מכניסים לצנצנת וסוגרים היטב.

תערובת תיבול לשווארמה

תערובת לשווארמה ביתית עם ניחוחות שבאמת לא צריך להסביר, מתאים לשווארמה ולמתכוני עוף והודו.

שווארמה ביתיתניסיתם כבר את המתכון שלנו לשווארמה ביתית?

מרכיבים

4 כפות זרעי כוסברה
2 כפיות פלפל אנגלי טחון
2 כפיות כמון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת תיבול כפרי

תערובת שמקורה בדרום איטליה, מתקתקה עם ניחוחות כפריים שמתאימה לבקר, עוף ודגים.

מרכיבים

2 כפות סוכר חום
1 כף פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה)
1 כף אבקת חרדל
1 כף אורגנו מיובש
1 כפית טימין מיובש
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.


תערובת תבלינים פרובנס

תערובת תבלינים מהמטבח הצרפתי שמקורה מאזור פרובאנס שבדרום צרפת, התערובת מתאימה לתיבול בשרים, דגים וירקות על הגריל.
שימוש נוסף הוא פיזור של התערובת על גחלים או בקופסאת עישון לקבלת טעם מעושן לבשר.

מרכיבים

1 כפית טימין
1 כפית בזיליקום
1 כפית רוזמרין
1 כפית לבנדר
1 כפית אורגנו יבש
¼ כפית זרעי שומר
¼ כפית מרווה

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

גראם מסאלה

תערובת תבלינים הודית ריחנית שמכילה, לעיתים, למעלה מ-20 סוגי תבלינים ומתאימה לבשר בקר, קציצות, קבב, כנפיים וירקות.

מרכיבים

7 כפות פלפל שחור טחון
6 כפות כוסברה טחונה
5 כפות כמון טחון
1 כף עלי דפנה טחונים
½  כף אגוז מוסקט טחון
2 כפיות קינמון טחון
½ 1 כפיות הל טחון
½ 1 כפיות ציפורן טחונה
1 כפית פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה)

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

גראם מסאלה
גראם מסאלה

תערובת 4 התבלינים מהמטבח הקאריבי

תערובת לבשר על האש שמקורה במטבח הקאריבי ומתאימה לעוף, בקר ודגים.

מרכיבים

1 כפית קינמון טחון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת 5 התבלינים מהמטבח הסיני

תערובת בסיסית שמקורה במטבח הסיני המסורתי. תערובת ריחנית שמתאימה לעוף, בקר, דגים וירקות.

מרכיבים

1 כפית זרעי שומר
1 כפית פלפל סצ'ואן
½ מקל קינמון
2 שיני ציפורן
½ כפית אניס

אופן ההכנה
טוחנים את כל המרכיבים היטב במטחנה, מכניסים לצנצנת ושומרים במקום קריר ויבש.

תערובת 5 התבלינים
תערובת 5 התבלינים

תערובת תיבול אסיאתית

תערובת בסיסית שמקורה במזרח הרחוק. תערובת ריחנית שמתאימה לבקר, דגים וירקות.

מרכיבים

2 כפות אבקת אניס
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 כף זרעי שומר טחונים
1 כף קינמון טחון

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת תיבול קארי

תערובת תבלינים ריחנית שמקורה בהודו ומתאימה במיוחד לקציצות בקר, עוף (במיוחד כנפיים) וירקות על הגריל.

מרכיבים

½ כוס פפריקה אדומה מתוקה
½ כוס כמון
¼ כוס כורכום
3 כפות זרעי כוסברה
2 כפות אבקת חרדל
1 כף זרעי שומר
1 כף הל טחון
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן

אופן ההכנה
טוחנים את כל המרכיבים היטב במטחנה, מכניסים לצנצנת ושומרים במקום קריר ויבש.

תערובת תבלינים טוסקנה

תערובת תבלינים ארומטית שמקורה באיטליה, מתאימה לתיבול ירקות, קציצות בקר ועוף.

מרכיבים

3 כפות אורגנו מיובש
3 כפות אבקת שום
3 כפות אבקת בצל
2 כפות אבקת פלפל קאיין
4 כפיות סוכר
4 כפיות מלח
4 כפיות זרעי שומר

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת תיבול פילדלפיה

תערובת תיבול פיקנטית-מתקתקה (שהמתכון הרשמי שלה עדיין סודי) שמתאימה מאוד לעוף ובעיקר לפרגיות, חזה עוף, כנפיים ועוף על הגריל.

מרכיבים

3 כפיות מלח
2 כפיות זרעי בזיליקום
2 כפיות זרעי סלרי
2 כפיות סוכר
1 כפית זרעי רוזמרין
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת חרדל
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית זרעי טימין
½ כפית זרעי פטרוזיליה
1/3 כפית כמון טחון
1/4 כפית פלפל קאיין טחון

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת תיבול צ’ילי

תערובת תיבול צ’ילי שמקורה מהמטבח המקסיקני וההודי, מומלצת במיוחד לעוף ותפוחי אדמה.

מרכיבים

2 כפיות אבקת שום
2 כפיות כמון טחון
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל קאיין
1 כפית אורגנו

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל התבלינים ושומרים בצנצנת הרמטית במקום קריר ויבש.

תערובת תיבול

תערובת תבלינים ברברה

תערובת תבלינים שמקורה באתיופיה ואריתריאה ומתאימה לקציצות בקר, המבורגר וירקות.

מרכיבים

20 פלפלי שאטה יבשים
8 מקלות ציפורן
5 תרמילי הל
3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות זרעי כמון
½ מקל קינמון
1 כפית גרגרי חילבה
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית כורכום
½ כפית אבקת ג'ינג'ר מיובש

אופן ההכנה
קולים את כל התבלינים השלמים במחבת למשך 2 דקות.
טוחנים במטחנת תבלינים לאבקה ומערבבים עם התבלינים הטחונים.
מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.

תערובת תיבול לימון ופלפל שחור

תערובת תיבול חמצמצה-חריפה שמקורה בדרום אפריקה שמתאימה במיוחד לדגים ועוף.

מרכיבים

5 לימונים
1/3 כוס פלפל שחור טחון גס
1/4 כוס מלח ים

אופן ההכנה
מגרדים את קליפות הלימונים דק לתוך קערה.
מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים באופן אחיד את התערובת.
מייבשים את התערובת בתנור על טמפרטורה נמוכה כשעה.
מעבירים את התערובת היבשה למעבד מזון, מוסיפים את המלח וטוחנים למרקם גס.

 

לבריאות!