מי שטייל בתאילנד, וודאי נתקל לא פעם בדוכן רחוב עם מנגל שמציע תפוח אדמה על האש, משופד בצורת ספירלה עם ענן של ריח משגע שמזכיר את מדורת ל"ג בעומר.
אבל לא רק במזרח הרחוק, במקומות רבים בעולם (ואפילו בשוק הכרמל), תפוח אדמה על האש הוא תוספת מושלמת לברביקיו.
שיפודי תפוח אדמה בספירלה הם דרך מקורית, נוחה ונפלאה ליהנות בה מתפוח אדמה על הגריל.
אז קבלו את המתכון שלנו לתפוח אדמה ספירלה על שיפוד,
אתם יכולים לשנות את התיבול לפי הטעם והאורחים שלכם, אם הם צמחוניים או ילדים – זה בול בשבילם!
מתכון תפוח אדמה על האש
זמן הכנה: 50 minutes
כמות: 4 מנות
מרכיבים
- 4 יחידות תפוח אדמה בינוני
- 4 יחידות שיפודי עץ רצוי עבים
- ½ כוס שמן זית
- 1 שן שום
- 6 עלי רוזמרין רצוי טרי
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מעושנת (מתוקה) אם אין מעושנת אפשר רגילה
- ½ כפית כמון טחון
- ¼ כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- נתחיל בהשרייה של שיפודי העץ במים, לפחות חצי שעה, כדי שלא ישרפו על האש.
- שוטפים את תפוחי האדמה היטב, או לחליפין, מקלפים אותם. משפדים את תפוח האדמה לאורך – חשוב שהשיפוד יכנס ויצא ממרכז תפוח האדמה, כדי שנוכל לגלגל אותו.
- כדי לחתוך בצורת ספירלה, נתחיל לפרוס את תפוח האדמה מצד אחד. בעזרת סכין חדה ובזווית, נחתוך סביב לתפוח האדמה (הלהב של הסכין צריך להשאר בזווית וצמוד לשיפוד). נסובב את תפוח האדמה כדי להמשיך את החיתוך עד שנגיע עם הסכין לצד השני.
- נמתח בעדינות את תפוח האדמה לאורך השיפוד ונניח את כל השיפודים שפרסנו על מגש או תבנית חד פעמית.
- בקערית קטנה נמזוג את שמן הזית ונוסיף את התבלינים. את עלי הרוזמרין רצוי לקצוץ ואת שן השום נמעך עם סכין (לא צריך לקלף).
- נערבב היטב את השמן והתבלינים ובעזרת מברשת, נבריש את תפוחי האדמה מכל הצדדים.
- נחמם את הגריל (או תנור) ל-160 מעלות ונצלה במשך 25-30 דקות, תלוי בגודל תפוחי האדמה והפרוסות של הספירלה. נסובב את השיפוד כל כמה דקות עד שתפוחי האדמה זהובים ומקבלים קראסט שחום. אפשר לשים על הגריל ענף רוזמרין שיוסיף ניחוח וארומה.
לבריאות!