אשכי הודו על האש

אשכי הודו (או ביצי הודו) על האש נחשבים למעדן אמיתי, הם בעלי מרקם עשיר ועסיסי שלא מתייבש בקלות וקל להכין אותם במגוון צורות.
לצערנו, אשכי הודו הם לא אחד מחלקי הפנים הנפוצים, לכן מומלץ להזמין מהקצב מראש (או לחטוף במידה ויש).
קבלו מתכון קל ומהיר להכנה של אשכי הודו על האש – מנת פתיחה נהדרת אם אתם רוצים לפנק את האורחים שלכם.

מתכון אשכי הודו על האש

זמן הכנה: 14 minutes
כמות: 4 מנות

מרכיבים

  • 800 גרם אשכי הודו
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ¼ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית פפריקה מעושנת (מתוקה) אפשר גם פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • מנקים את אשכי ההודו משאריות שומן ומשפדים על שיפודי נירוסטה (רצוי רחבים). הנתחים צריכים להיות צמודים אחד לשני, אבל לא דחוסים.
  • משמנים את אשכי ההודו עם מעט שמן זית – אפשר להבריש או למרוח.
  • מתבלים עם מלח, פלפל, כמון ופפריקה משני הצדדים.
  • צולים על גריל גז, גריל פחמים או מנגל בחום גבוה, כ-3 דקות מכל צד. (הופכים את השיפוד כשהצבע הופך לזהוב).
מגישים לצד פלפל צ'ומה או סחוג.

לבריאות!