חטיפי אסאדו

חטיפי אסאדו על האש, או כמו שחלק אוהבים לקרוא להם נשנושי אסאדו,
הם מנת פתיחה נהדרת, שאפשר לנשנש עד שתגיע המנה העיקרית.

חטיפי אסאדו הם למעשה נתחים דקים של צלעות בקר, שבניגוד לצליה של אסאדו קלאסי, מכינים תוך כמה דקות על האש.
את חטיפי האסאדו אפשר לקנות קפואים (לרוב תמצאו אותם תחת השם נשנושי אסאדו) או לבקש מהקצב לחתוך צלעות לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר.

קבלו את המתכון שלנו לחטיפי אסאדו

מתכון חטיפי אסאדו

זמן הכנה: 8 minutes
כמות: 10 מנות

מרכיבים

  • 1 קילו חטיפי אסאדו – צלעות בקר פרוסות בעובי חצי ס"מ (נשנושי אסאדו)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מוציאים את רצועות האסאדו מראש, מהמקרר או המקפיא, כדי שיהיו בטמפרטורת החדר לפני הצליה. ננגב בעדינות את רצועות האסאדו עם נייר ניגוב, אם הן לחות.
  • מדליקים מנגל, גריל פחמים, או גריל גז על החום הכי גבוה, כדי להלהיט את הרשתות.
  • על גריל לוהט, צולים את רצועות האסאדו כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהשומן הופך להיות זהוב וקריספי (כמו בתמונה למטה).
מתבלים עם מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

מומלץ להגיש עם רוטב צ'ימיצ'ורי או רוטב צ'ילי מתוק ולאכול עם הידיים.

לבריאות!