חלוויאת – שקדי עגל על האש

שקדי עגל, או בשפת השיפודיות, חלוויאת הם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה בשרית על האש.
שקדי עגל שנמכרים בקצביות מגיעים, למעשה, משני חלקים שונים של הבקר:

החלק הראשון – השקדים של העגל, אלו הן בלוטות התימוס שנמצאות בגרון, צבען לבן וטעמן מעודן.
בלוטות התימוס קיימות אצל עגלים צעירים בלבד וככל שהעגלים גדלים עם השנים, בלוטות התימוס קטנות ונעלמות. לכן, שקדי עגל אמיתיים לרוב יהיו נדירים ויקרים יותר.
החלק השני – הלבלב, בלוטת הפנקריאס שנמצאת בקיבה. צבעו לבן-צהבהב.
הלבלב מגיע מבקר בכל הגילאים (לאו דווקא עגל) מה שהופך אותו לנפוץ וזול יותר.
הלבלב הוא למעשה עיקר השקדים שתמצאו במסעדות ושיפודיות תחת השם שקדי עגל או חלוויאת.

שקדי עגל מגיעים בנתחים של 200-300 גרם והם בעלי מרקם עשיר ועסיסי, שלא מתייבש בקלות, מה שהופך אותו לאחד הנתחים שהכי קל לעבוד איתם.
בנוסף, הכנת שקדי עגל על האש לא דורשת מיומנות גבוהה, רק חשוב לנקות היטב (או לבקש מהקצב לנקות) את מעטפת הקרום שעל השקדים משאריות שומן ולכלוך.

קבלו מתכון מהיר להכנה של שקדי עגל על האש – על מנגל או גריל גז.

מתכון שקדי עגל על האש

זמן הכנה: 10 minutes
כמות: 4 מנות
קלוריות:266

מרכיבים

  • ½ קילו שקדי עגל (טריים ונקיים)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • מעט כמון טחון
  • 1 ענף רוזמרין (לא חובה)

אופן ההכנה

  • חותכים את שקדי העגל לקוביות של 4 על 4 ס"מ.
  • משפדים את שקדי העגל על שיפודי נירוסטה (רצוי רחבים). הנתחים צריכים להיות צמודים אחד לשני, אבל לא דחוסים.
  • מתבלים במעט מלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
  • צולים על גריל גז, גריל פחמים או מנגל בחום גבוה, כ-3 דקות מכל צד. (הופכים את השיפוד כשהצבע הופך לזהוב). כדאי להניח על רשת הצליה ענף של רוזמרין שיוסיף ארומה מעודנת לשקדי העגל.
סוחטים מעט מיץ לימון טרי על השקדים ומגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה.

לבריאות!