צלעות כבש

צלעות כבש על האש היא מנה שלגביה העולם נחלק לשניים:
אלה שמכורים ואלה שלא מוכנים להתקרב אליה.
לאלו שאוהבים את הטעם והנינוח העז של בשר כבש צלוי, צלעות הן לא פחות ממעדן.
קבלו מתכון קל ופשוט לצלעות כבש שכל אחד יכול להכין במהירות על על גריל גז או מנגל.

מתכון לצלעות כבש

זמן הכנה: 18 minutes
כמות: 6 מנות

מרכיבים

  • 6 יחידות צלעות כבש כ-2 ק"ג

למרינדה

  • 1 לימון סחוט
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית רוזמרין יבש מפורר
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה
  • בתבנית גדולה שמים את צלעות הכבש (בטמפרטורת החדר), מוסיפים את המרינדה שתעטוף את הצלעות ומניחים להשרייה כחצי שעה
  • צולים  כ-4-5 דקות מכל צד: בגריל גז - על אש בינונית, בגריל פחמים או מנגל - על רשת גבוהה (כאשר השומן מתחיל להיות קריספי - זה הזמן להפוך).
  • לאחר הצלייה מניחים את צלעות הכבש על מגש/צלחת נקייה ל-5 דקות, כדי לשמור את הנוזלים בבשר, לפני האכילה.
הערה לסיום: צלעות כבש אוכלים עם הידיים... אז יאללה תפשילו שרוולים

לבריאות!