סחוג תימני ירוק

סחוג תימני ירוק (או אם תרצו זחוק) הוא חובה בכל בית תימני, ותמצאו אותו כמעט בכל בית ישראלי. הסחוג הירוק חריף מאוד ומספיקה כמות קטנה ממנו, כדי להוסיף טעם וחריפות לכל מאכל.אצלנו הוא קבוע על השולחן כל פעם שעושים על האש ובחורף רבע כפית סחוג במרק תימני, היא התרופה הקבועה שלנו. איך מכינים סחוג ירוק … להמשך קריאה

חטיפי אסאדו

חטיפי אסאדו

חטיפי אסאדו על האש, או כמו שחלק אוהבים לקרוא להם נשנושי אסאדו,הם מנת פתיחה נהדרת, שאפשר לנשנש עד שתגיע המנה העיקרית. חטיפי אסאדו הם למעשה נתחים דקים של צלעות בקר, שבניגוד לצליה של אסאדו קלאסי, מכינים תוך כמה דקות על האש.את חטיפי האסאדו אפשר לקנות קפואים (לרוב תמצאו אותם תחת השם נשנושי אסאדו) או לבקש … להמשך קריאה

פטריות על האש

פטריות על האש

פטריות על האש ברוטב סויה וחומץ בלסמי, שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.מתכון מהיר ופשוט לפטריות עסיסיות, שהולכות מצוין עם כל מנה ומושלמות בתור מנת פתיחה. מילה שלנו, הפטריות האלה הולכות להיות קבוע בכל פעם שתעשו על האש.קבלו את המתכון שלנו לשיפודי פטריות על האש לבריאות!

תפוח אדמה ספירלה על האש

תפוח אדמה על האש

מי שטייל בתאילנד, וודאי נתקל לא פעם בדוכן רחוב עם מנגל שמציע תפוח אדמה על האש, משופד בצורת ספירלה עם ענן של ריח משגע שמזכיר את מדורת ל"ג בעומר.אבל לא רק במזרח הרחוק, במקומות רבים בעולם (ואפילו בשוק הכרמל), תפוח אדמה על האש הוא תוספת מושלמת לברביקיו. שיפודי תפוח אדמה בספירלה הם דרך מקורית, נוחה … להמשך קריאה

בטטה על האש

בטטה על האש

בטטה על האש היא תוספת נהדרת לכל על האש, בעיקר אם אתם מארחים צמחוניים או ילדים, אבל לא רק.בטטה עשירה בערכים תזונתיים, היא בריאה, מתקתקה ומשתלבת נהדר בכל ארוחה.המתכון הבא הוא השיטה הכי קלה ומהירה להכין בטטה על האש – על גריל גז או מנגל.תוכלו לשדרג אותו איך שתרצו או לגוון עם התבלינים שאתם אוהבים. … להמשך קריאה

אשכי הודו על האש

אשכי הודו על האש

אשכי הודו (או ביצי הודו) על האש נחשבים למעדן אמיתי, הם בעלי מרקם עשיר ועסיסי שלא מתייבש בקלות וקל להכין אותם במגוון צורות.לצערנו, אשכי הודו הם לא אחד מחלקי הפנים הנפוצים, לכן מומלץ להזמין מהקצב מראש (או לחטוף במידה ויש).קבלו מתכון קל ומהיר להכנה של אשכי הודו על האש – מנת פתיחה נהדרת אם אתם … להמשך קריאה

חלוויאת – שקדי עגל על האש

חלוויאת - שקדי עגל על האש

שקדי עגל, או בשפת השיפודיות, חלוויאת הם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה בשרית על האש.שקדי עגל שנמכרים בקצביות מגיעים, למעשה, משני חלקים שונים של הבקר: החלק הראשון – השקדים של העגל, אלו הן בלוטות התימוס שנמצאות בגרון, צבען לבן וטעמן מעודן.בלוטות התימוס קיימות אצל עגלים צעירים בלבד וככל שהעגלים גדלים עם השנים, בלוטות התימוס קטנות … להמשך קריאה

עוף שלם פתוח על האש

עוף שלם פתוח על האש

עוף שלם שטוח על הגריל (Grilled Spatchcock Chicken) זו הדרך הכי קלה להכין עוף בגריל בתוך שעה. הטריק כאן הוא פשוט, אנחנו משטחים את העוף לצורת פרפר, כדי שייצלה באופן אחיד ובפחות זמן.עם המתכון שלנו לעוף שלם פתוח על האש תקבלו עוף בגריל עסיסי, טעים ובמראה… הצגה!זה לא מסובך כמו שזה נשמע, בואו תראו איך … להמשך קריאה

איך להכין ראב

איך להכין ראב

אנחנו אוהבים להכין ראב משלנו כל פעם שאנחנו מכינים את הבשר לגריל. ככה אנחנו יודעים בדיוק מה יש בפנים, מה אין (למשל מונוסודיום גלוטמט) ובעיקר לשחק עם הטעמים כמו שאנחנו אוהבים. למשל, אם האורחים נהנים מאוכל חריף, אנחנו יכולים להוסיף פלפל ותבלינים כדי להעלות חריפות. מצד שני, אם נכין לילדים או למישהו שסולד מאוכל חריף, … להמשך קריאה

סטייק סינטה

סטייק סינטה

סטייק סינטה נחשב לאחד הסטייקים היותר פופולארים בארץ, יחד עם האנטריקוט. נתח הסינטה, שנקרא גם סירלוין או מותן, נמצא בקדמת החלק האחורי של הפרה (בין השייטל לאנטריקוט). אבל שלא כמו האנטריקוט, שמאופיין בהרבה שיוש במרכז הסטייק, השיוש של הסינטה נמצא בעיקר בחלקים העליון והתחתון, עם מעט שומן במרכז הסטייק. כאשר קונים סטייק סינטה שווה להתעקש על נתח … להמשך קריאה

כבד עוף על האש

כבד עוף על האש

שיפודי כבד עוף על האש, רכים ונימוחים מבפנים, בתיבול פשוט וקל ששומר על הטעם הטבעי של כבדי העוף. קבלו מתכון מהיר להכנה על מנגל או גריל גז. שיפודי כבד עוף על האש, רכים ונימוחים מבפנים, בתיבול פשוט וקל ששומר על הטעם הטבעי של כבדי העוף. קבלו מתכון מהיר להכנה על מנגל או גריל גז. לבריאות!

שיפודי שווארמה

שיפודי שווארמה

שיפודי שווארמה ביתית, שאפשר גם להכין מראש וצ'יק צ'אק לזרוק על המנגל או גריל גז. אצלנו שיפודי שווארמה מככבים לעיתים קרובות ותכלס הם הרבה יותר בריאים, טעימים ונקיים מדוכן השווארמה שברחוב. אז איך להכין שיפודי שווארמה? קבלו מתכון שיפודי שווארמה ביתית, שאפשר גם להכין מראש וצ'יק צ'אק לזרוק על המנגל או גריל גז.אצלנו שיפודי שווארמה … להמשך קריאה