סחוג תימני ירוק

סחוג תימני ירוק (או אם תרצו זחוק) הוא חובה בכל בית תימני, ותמצאו אותו כמעט בכל בית ישראלי. הסחוג הירוק חריף מאוד ומספיקה כמות קטנה ממנו, כדי להוסיף טעם וחריפות לכל מאכל.אצלנו הוא קבוע על השולחן כל פעם שעושים על האש ובחורף רבע כפית סחוג במרק תימני, היא התרופה הקבועה שלנו. איך מכינים סחוג ירוק … להמשך קריאה

איך להכין ראב

איך להכין ראב

אנחנו אוהבים להכין ראב משלנו כל פעם שאנחנו מכינים את הבשר לגריל. ככה אנחנו יודעים בדיוק מה יש בפנים, מה אין (למשל מונוסודיום גלוטמט) ובעיקר לשחק עם הטעמים כמו שאנחנו אוהבים. למשל, אם האורחים נהנים מאוכל חריף, אנחנו יכולים להוסיף פלפל ותבלינים כדי להעלות חריפות. מצד שני, אם נכין לילדים או למישהו שסולד מאוכל חריף, … להמשך קריאה

רוטב ברביקיו אמריקאי

רוטב ברביקיו אמריקאי

אין כמו הטעם של רוטב ברביקיו אמריקאי אמיתי, בעיקר הרוטב של דרום ארצות הברית – טקסס וקנזס. מי שטעם אותו פעם יודע שאין מה להשוות בין הרטבים שקונים בסופר, אפילו המיובאים מחו"ל, לבין רוטב ברביקיו אמריקאי תוצרת בית. רוטב ברביקיו אמריקאי מתאפיין באיזון מושלם של טעם מתוק ומעושן, שעושה אותו מושלם לצלייה של עופות, אסאדו, … להמשך קריאה

תבלינים לעל האש

תערובות תבלינים לעל האש

תמיד אמרו לנו שמנגל טוב מתחיל בבשר טוב, אבל חשבתם פעם לעשות על האש בלי תבלינים? ברור שלא, כי התבלינים הם אלה שמדגישים את הטעם של הבשר, מוסיפים לו טעמים וניחוחות ויוצרים חוויה מושלמת. תערובת תבלינים יבשה מוסיפה שכבת טעם לחלק החיצוני של הבשר ועוזרות לאטום אותו, למנוע ממנו להתייבש ולשמור אותו עסיסי. רובנו נוסיף … להמשך קריאה

רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי

רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי

רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי הוא הליווי המושלם לכל סטייק ובשר צלויים בגריל. ישנן הרבה וריאציות שונות של הרוטב הירוק-הירוק הזה, כל אחת מתהדרת בתואר "אותנטי" ו-"המקורי", עד שקשה לדעת מה נכון ומה יגידו הגאוצ'וס על הצ'ימיצ'ורי. את המתכון הבא קיבלנו מחבר חצי ארגנטינאי וחצי אורוגוואי ומבחינתנו זהו המתכון המנצח. רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי הוא הליווי המושלם לכל … להמשך קריאה