פטריות על האש

פטריות על האש ברוטב סויה וחומץ בלסמי, שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.
מתכון מהיר ופשוט לפטריות עסיסיות, שהולכות מצוין עם כל מנה ומושלמות בתור מנת פתיחה.

מילה שלנו, הפטריות האלה הולכות להיות קבוע בכל פעם שתעשו על האש.
קבלו את המתכון שלנו לשיפודי פטריות על האש

מתכון פטריות על האש

זמן הכנה: 10 minutes
כמות: 4 מנות

מרכיבים

  • 500 גרם פטריות טריות (שמפניון, קרמיני או מה שבא לכם)
  • ¼ כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 יחידות שיני שום כתושות
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • משפדים את הפטריות על שיפודי עץ קטנים. אפשר לחתוך את הפטריות לחצאים או פרוסות בעובי סנטימטר – אבל לא חובה.
  • בקערה קטנה מערבבבים חומץ בלסמי עם רוטב סויה, שום ופלפל שחור.
  • מחממים גריל לחום בינוני-גבוה, בעזרת מברשת מורחים את הרוטב על הפטריות.
  • צולים את שיפודי הפטריות במשך 3 דקות מכל צד. (כשהופכים את השיפוד מורחים שוב רוטב).
  • מורידים את השיפודים מהאש, לצלחת הגשה וכשהן עדיין חמות, מורחים מהרוטב שנשאר בנדיבות.
אפשר לקשט עם מעט פטרוזיליה קצוצה.
טיפ לסיום: תשאירו את הרוטב ליד שיפודי הפטריות ותטבלו את הפטריה ברוטב לפני הביס.

לבריאות!