קבבוני טלה

קבבוני טלה הם ללא ספק אחת המנות הכי פופלאריות בארץ – ולא רק על מקלות קינמון בחתונות.
קבלו מתכון מהיר, קל ופשוט לקבבוני טלה על האש, שכולם אוהבים.

מתכון קבבוני טלה

זמן הכנה: 28 minutes
כמות: 20 קבבוני טלה

מרכיבים

  • 1 קילו בשר טלה טרי טחון
  • 300 גרם שומן כבש/טלה טחון
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים דק (לקצוץ בסכין ולא במעבד מזון)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק (לקצוץ בסכין ולא במעבד מזון)
  • 1 כפית מלח
  • ½ 1 כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • שמים בקערה בשר טלה טחון, שומן כבש/טלה, שום ופטרוזיליה.
  • סוחטים את הבצל בידיים היטב, כדי להוציא ממנו נוזלים ומוסיפים לקערה.
  • מתבלים את התערובת במלח, כמון ופלפל.
  • מערבבים את כל החומרים ולשים היטב בידיים למשך כמה דקות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • בידיים רטובות, יוצרים קבבונים מאורכים (עובי של 2-3 ס"מ ואורך של 5 ס"מ).
  • מניחים במקרר לשעה להתייצבות הטעמים.
  • מוציאים את הקבבונים מהמקרר כחצי שעה לפני צלייה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
  • צולים בצלייה ישירה על אש בינונית.

לבריאות!