רוטב ברביקיו אמריקאי

אין כמו הטעם של רוטב ברביקיו אמריקאי אמיתי, בעיקר הרוטב של דרום ארצות הברית – טקסס וקנזס.
מי שטעם אותו פעם יודע שאין מה להשוות בין הרטבים שקונים בסופר, אפילו המיובאים מחו"ל, לבין רוטב ברביקיו אמריקאי תוצרת בית.

רוטב ברביקיו אמריקאי מתאפיין באיזון מושלם של טעם מתוק ומעושן, שעושה אותו מושלם לצלייה של עופות, אסאדו, צלעות ובשר, או על השולחן ליד הצ'יפס.
הכנה של רוטב ברביקיו היא כל כך פשוטה, שלא שווה לקנות רוטב מוכן שמכיל המון חומרים משמרים ומשפרי טעם וצבע. המרכיב הסודי למתכון הוא פפריקה מעושנת, אם אכלתם פעם נקניקיות צ'וריסוס דרום אמריקאיות – זה מה שנתן לו את הטעם המעושן הייחודי.
אחרי שתכינו פעם אחת את המתכון שלנו לרוטב ברביקיו, אנחנו מבטיחים לכם שתעיפו מהבית את הרוטב הקנוי מהסופר.

מתכון רוטב ברביקיו אמריקאי

זמן הכנה: 10 minutes
כמות: 4 כוסות

מרכיבים

  • 1/3 1 כוס קטשופ
  • 1 כוס חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 4 כפיות פפריקה מעושנת (מתוקה)
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות פלפל שחור טחון (מומלץ לטחון טרי)

אופן ההכנה

  • מוזגים את כל החומרים לסיר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מביאים לרתיחה על אש נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 5 דקות
  • מניחים לרוטב להתקרר מעט והוא מוכן לשימוש

הערות:

רוטב הברביקיו נשמר במקרר עד שבוע, במקפיא עד שלושה חודשים
בצלייה כדאי למרוח את הרוטב במברשת, במהלך 5 הדקות האחרונות של זמן הצלייה כדי למנוע חריכה של הרוטב וטעם שרוף.
תמיד זכרו לזרוק לפח רוטב שבא במגע עם בשר נא.
 

לבריאות!