רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי

רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי הוא הליווי המושלם לכל סטייק ובשר צלויים בגריל.
ישנן הרבה וריאציות שונות של הרוטב הירוק-הירוק הזה,
כל אחת מתהדרת בתואר "אותנטי" ו-"המקורי", עד שקשה לדעת מה נכון ומה יגידו הגאוצ'וס על הצ'ימיצ'ורי.

את המתכון הבא קיבלנו מחבר חצי ארגנטינאי וחצי אורוגוואי ומבחינתנו זהו המתכון המנצח.

מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי

זמן הכנה: 10 minutes
כמות: 500 גרם רוטב צ'ימיצ'ורי

מרכיבים

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות חומץ יין אדום (חומץ בן יין)
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ' ילי אדום קצוץ דק (אם אין אפשר להשתמש בפלפל ירוק קצוץ דק)
  • 3/4 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.
  • מניחים בכלי סגור ומוסיפים שמן זית (אם צריך) עד לכיסוי.
  • מאפשרים לרוטב לשבת לפחות רבע-חצי שעה, כדי לשחרר את כל הטעמים לשמן.
הצ'ימיצ'ורי נשמר במקרר למשך שבוע.

לבריאות!