שיפודי שווארמה

שיפודי שווארמה ביתית, שאפשר גם להכין מראש וצ'יק צ'אק לזרוק על המנגל או גריל גז.
אצלנו שיפודי שווארמה מככבים לעיתים קרובות ותכלס הם הרבה יותר בריאים, טעימים ונקיים מדוכן השווארמה שברחוב.

אז איך להכין שיפודי שווארמה? קבלו מתכון

מתכון לשיפודי שווארמה

זמן הכנה: 25 minutes
כמות: 4 מנות

מרכיבים

  • 1.2 קילו הודו נקבה (שווארמה)
  • 1/4 כוס שמן זית (אפשר במקום גם שמן קנולה או תירס)
  • 2 כפות תבלין שווארמה מוכן (ללא מונוסודיום גלוטמט)

או לחליפין תערובת תיבול לשווארמה

  • 2 כפות זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

  • מנקים את נתחי השווארמה וחותכים לריבועים בגודל של 3 ס"מ.
  • מערבבים את כל התבלינים היבשים היטב.
    (אם אתם משתמשים בתבלין שווארמה מוכן - לדלג על השלב הזה)
  • מניחים את קוביות השווארמה בקערה ומוסיפים את השמן והתבלינים בהדרגה.
    מערבבים היטב עד שכל הנתחים עטופים בתבלינים.
  • משפדים את נתחי השווארמה על שיפודי מתכת רחבים.
    הנתחים צריכים להיות צמודים אחד לשני, אבל לא דחוסים.
    כשממלאים שיפוד, לוחצים בקלות לאורך השיפוד (כמו בתמונה) כדי לוודא שהנתחים לא דחוסים.
  • צולים על גריל גז או מנגל בחום בינוני (180 מעלות) למשך 8-12 דקות וכל 2-3 דקות מסובבים את השיפוד ב-90 מעלות. (סה"כ כ-2-3 דקות מכל צד, עד שכל ארבעת הצדדים מוכנים.)
אם בא לכם להשקיע - מגלחים את השיפודים עם סכין חדה כמו בדוכן שווארמה,
אם לא, אפשר להגיש כשיפודים.
רק לא לשכוח פיתות/לאפות, חומוס, טחינה, סלט ירקות, חמוצים, עמבה, סחוג ובעצם – כל מה שמתחשק.

לבריאות!