תירס על האש

מי שטייל בדרום אמריקה, וודאי נתקל לא פעם בדוכן רחוב (או על חוף הים) עם מנגל קטן שמציע קלחי תירס על האש וענן של ריח משגע. אבל לא רק בדרום אמריקה, במקומות רבים בעולם, תירס על האש הוא חלק מתרבות הברביקיו המקומית.

ההבדלים בין כל איזור בעולם וכל סגנון מתחלקים בין אלה שמבשלים את התירס לפני הצליה לאלה שלא, אלה שמשאירים את קלחי התירס עם העלים לאלה שמקלפים, צורת הצליה – על גריל פחמים, גריל גז או מעשנת וכמובן המרינדה.

מהניסיון שלנו,
תירס שלא בושל במים לפני הצלייה לרוב יוצא יבש מדי ונוטה להשרף.
לגבי העלים, אפשר להשאיר בזמן הבישול אבל להוריד לפני הצליה, כדי שקלחי התירס יספגו את טעמי העשן. צורת הצליה המועדפת עלינו היא על מנגל או מעשנת. אם תרצו להכין תירס על גריל גז, מומלץ להשתמש בקופסאת עישון, אבל לא חובה.

מבין כל הסגנונות, אנחנו מעדיפים את המתכון לתירס על האש הבא, שאהוב במיוחד על צמחונים וילדים:

מתכון קלחי תירס על האש

זמן הכנה: 45 minutes
כמות: 8 מנות

מרכיבים

  • 8 קלחי תירס
  • 1/2 כפית מלח גס

למרינדה

  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

  • מבשלים בסיר את קלחי התירס במים עם מלח כ-30 דקות (עד שהם רכים).
  • מוציאים את קלחי התירס מהסיר למסננת, לייבוש עודפי מים.
  • בקערה קטנה מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מברישים את קלחי התירס בשכבה דקה של המרינדה.
  • צולים על אש בינונית למשך 10 דקות. מסובבים את קלחי התירס פעם ב-2-3 דקות ומברישים בשכבה דקה של המרינדה.
טיפ לסיום:
אם אתם מכינים תירס על האש כחלק מארוחה הכוללת בשר, כדאי להתחיל עם התירס, מכיוון שהוא צריך קצת יותר זמן צלייה מבשר.
אם התירס מוכן והבשר עדיין לא, אל תוציאו אותו מהאש כדי שלא יתקרר. העבירו את התירס למדף העליון או שימו רדיד אלומיניום מתחת לתירס.

לבריאות!